5 tips hoe jouw onzekerheid jouw zakelijke groei niet belemmert!

Gepubliceerd op 27 april 2023 om 12:16

Zelfvertrouwen betekent succes in zaken!

Als ondernemer is het belangrijk om zelfverzekerd te zijn en te geloven in je eigen capaciteiten. Helaas kan onzekerheid soms in de weg staan van zakelijke groei. Het is heel normaal om af en toe onzeker te zijn, we zijn allemaal wel eens onzeker, dat is menselijk. Dat betekent alleen niet dat alle hoop verloren is, het is mogelijk om deze gevoelens te overwinnen en door te groeien met jouw onderneming. In dit blog delen we 5 tips om jouw onzekerheid, jouw zakelijke groei niet te laten belemmeren!

 

1. Wees eerlijk over jouw onzekerheden

 

Wist je dat ons brein alle herinneringen opslaat, waaronder onbewuste herinneringen? Bij traumatische gebeurtenissen kan dit soms misgaan, waardoor je brein dit verkeerd kan opslaan. Het brein probeert je namelijk te beschermen tegen de pijn en emoties. Doordat je herinneringen verkeerd opgeslagen kunnen worden, is er een grote kans dat je er in je dagelijks leven last van kunt hebben. Zo kun je te maken krijgen met bepaalde onzekerheden die je persoonlijk en op werk beïnvloeden. Zo sta je jouw groei in de weg. Het is daarom belangrijk om eerlijk te zijn over jouw onzekerheden. Wanneer je deze gevoelens probeert te verbergen, kunnen ze juist sterker worden en jouw groei namelijk belemmeren. Praat met mensen die je vertrouwt, of met mede ondernemers, over jouw onzekerheden en vraag om feedback. Dit kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en manieren te vinden om jouw onzekerheden te overwinnen. 

 

2. Focus op jouw sterke punten

In plaats van je te concentreren op jouw zwakke punten, richt je op jouw sterke punten. Dit kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en jouw zakelijke groei te stimuleren. Voor elk zwakke punt probeer je 3 sterke punten van jezelf op te noemen om de onzekerheid te onderdrukken. Maak een lijst van jouw sterke punten en denk na over hoe je deze kan gebruiken om jouw business te laten groeien.

 

3. Leer van jouw fouten

Fouten maken is onderdeel van het leven en ondernemerschap. In plaats van jezelf te laten ontmoedigen door fouten, leer ervan en gebruik deze lessen om jouw bedrijf te verbeteren. Bedenk dat iedereen fouten maakt en dat het ook goed is om fouten te maken, hier kunnen we immers alleen maar van leren en jezelf verder ontwikkelen!

 

4. Stel haalbare doelen

Het stellen van haalbare doelen kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en jouw zakelijk groeien te stimuleren. Bepaal wat je wilt bereiken en stel deze doelen op een realistische manier. Wanneer je deze doelen bereikt, zal je meer vertrouwen in jezelf hebben en gemotiveerd zijn om verder te groeien. Het helpt ook om deze doelen op te schrijven op een plek waar je deze veel zit. Je kunt dan elk klein doel afvinken, je zult zien dat dit heel motiverend is.

 

5. Vraag om hulp

Niemand kan alles alleen doen. Vraag om hulp wanneer je het nodig hebt. Praat met andere organisaties en experts in jouw vakgebied en vraag om hun advies. Dit kan je helpen om nieuwe ideeën te krijgen en jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Mensen leren van andere mensen, wees daarom nooit bang om vragen te stellen. Domme vragen bestaan niet!

 

Je kunt dus altijd hulp inschakelen. Bij Source of Succes staan wij voor jou klaar! Met het progressive mental alignment (PMA) coaching programma gaan wij samen opzoek naar de oorzaken van jouw mentale en fysieke klachten en lossen we deze samen op. Zo kan jij jouw carrière verder ontwikkelen en werken aan het bouwen of onderhouden van een succesvolle organisatie.  Ook zul je op persoonlijk vlak gaan groeien. Tijdens de PMA coaching gaan we aan de slag met jouw Upper Limits. Zo gaan we kijken naar de onderliggende redenen waarom jij ervan overtuigt bent dat groei, succes of acceptatie van jezelf niet voor jou zijn weggelegd. Een eerdergenoemde factor is angst of onzekerheid maar er kan ook meer aan de hand zijn. Samen komen we eruit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.