Het belang van de juiste opslag van herinneringen

Verkeerde opslag van traumatische herinneringen

Ons brein slaat alle herinneringen op, zowel bewuste als onbewuste. Bij traumatische ervaringen gaat dit soms mis en krijgt de gebeurtenis de code rood. Het brein probeert ons te beschermen tegen de pijn en emoties van deze gebeurtenis en slaat de herinnering daarom verkeerd op. Dit kan leiden tot problemen en negatieve gevoelens in het dagelijks leven.

Invloed van verkeerd opgeslagen herinneringen op ons functioneren

Deze verkeerd opgeslagen herinneringen blijven latent aanwezig in ons onbewuste brein en kunnen voor problemen zorgen. We voelen ons niet prettig in bepaalde situaties, hebben een aversie tegen bepaalde mensen of durven geen beslissingen te nemen, zonder dat we precies weten waarom. Dit kan ons dagelijks functioneren en gedrag beïnvloeden en in frequentie en hevigheid toenemen.

Progressive Mental Alignment als oplossing

In een Progressive Mental Alignment (PMA) sessie worden deze verkeerd opgeslagen herinneringen zonder oordeel, redenatie of argumentatie gevolgd naar het echte pijnpunt. Dit leidt tot bewustwording van de oorzaak van het negatieve gevoel. Eenmaal bij het pijnpunt aangekomen, verdwijnt de negatieve lading binnen een seconde voorgoed en komt er mentale en fysieke verbetering voor in de plaats. PMA biedt dus een oplossing voor het herstel van juiste opslag van herinneringen en het verbeteren van ons dagelijks functioneren.


Ontdek de kracht van Progressive Mental Alignment (PMA)"

Wat is Progressive Mental Alignment (PMA)?

Progressive Mental Alignment (PMA) is een coaching therapie die zich richt op het oplossen van mentale en fysieke problemen veroorzaakt door traumatische ervaringen. Deze ervaringen slaan we soms verkeerd op in ons onderbewuste brein en blijven daar latent aanwezig. PMA zorgt ervoor dat je weer de regie over jouw leven en werk krijgt.

Hoe werkt een PMA sessie?

Tijdens een PMA sessie volgen we zonder oordeel het pad van de spontaan bovenkomende herinneringen. Dit leidt tot bewustwording van de oorzaak van jouw gevoel en het bereiken van het pijnpunt. Binnen een seconde verdwijnt de negatieve lading en komt er mentale en fysieke verbetering in de plaats.

Wat zijn de voordelen van PMA?

Met PMA krijg je inzicht in de oorzaak van jouw gevoelens en patronen waardoor je niet terugvalt in oude gewoonten. Je voelt je prettiger in bepaalde situaties, hebt minder aversie voor bepaalde mensen en durft beslissingen te nemen. De frequentie en hevigheid van deze gevoelens nemen af, waardoor je dagelijks functioneren en gedrag positief worden beïnvloed. Met PMA worden de negatieve emoties permanent opgelost, waardoor je de rust en vrijheid ervaart die voor iedereen haalbaar is.


Perfectionisme /
ben ik goed genoeg

Beslissingen nemen

Upper limits

Grenzen stellen

Stop met het nastreven van perfectie en voorkom een burn-out. Ontdek de oorzaak van jouw grenzeloze gedrag en word weer energiek en creatief. Ervaar innerlijke rust en vrijheid in je leven en werk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.

 

 

Ben jij een perfectionist en heb je moeite met het nemen van beslissingen? Laat je niet langer tegenhouden door de drang naar perfectie en kom in actie. Leer hoe je kunt besluiten wanneer jouw werk goed genoeg is en voorkom uitvluchten. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijke coaching en bereik jouw doelen zonder langer besluiteloos te zijn.

Heb jij het gevoel dat je vastzit in je persoonlijke groei of dat van je bedrijf? Misschien heb je te maken met zogenaamde "upper limits", oftewel het idee dat je niet verder kunt groeien. Maar waarom zou je jezelf beperken? Ontdek de mogelijkheden die groter zijn dan je denkt en overwin jouw grenzen. Neem contact met ons op voor persoonlijke coaching en ontdek hoe je jouw potentieel kunt maximaliseren.

Ben jij ook moe van het constant overschrijden van jouw grenzen? Merk je dat het geen indruk maakt als je nee zegt? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Leer hoe je effectief grenzen stelt en jezelf respecteert. Neem de regie over jouw eigen leven en ervaar de vrijheid en innerlijke rust die daarbij komt kijken. Ontdek hoe je jouw assertiviteit kunt vergroten en weer grip kunt krijgen op jouw leven.