Beslissingen nemen. Waarom is dat moeilijk?

Keuzestress; Waarom beslissingen nemen zo moeilijk kan zijn voor een perfectionist

Keuzes maken lijkt op het eerste gezicht eenvoudig. Je hoeft alleen maar ja of nee te zeggen en dat is het. Maar voor sommige mensen kan het maken van een keuze verschrikkelijk moeilijk zijn, vooral als ze perfectionistisch zijn. Dit kan leiden tot eindeloos geharrewar en tijd- en energieverspilling. Maar het goede nieuws is dat je beslissingen kunt bijsturen als het niet het gewenste resultaat oplevert.

De behoefte om DE keuze te maken die voor altijd goed is, bestaat niet. Invloeden en omstandigheden veranderen de situatie per seconde en daar kun je onmogelijk aan voldoen. Het is belangrijk om naar je gevoel te luisteren en je te richten op wat goed voelt voor jou. Dat is wat telt en wat je naar de juiste bestemming zal leiden.

De rol van angst en zelfvertrouwen bij keuzestress

Maar waarom hebben sommige mensen last van keuzestress? De onderliggende reden is vaak angst. Angst om het verkeerd te doen, angst voor de reactie van anderen en angst om buiten de groep te vallen. Deze angsten kunnen voortkomen uit een gebrek aan zelfvertrouwen en het gevoel dat anderen de regie hebben over jouw leven.

Om de regie over jouw leven in eigen handen te nemen, is het noodzakelijk om stappen te zetten en keuzes te maken. Dit kan echter moeilijk zijn voor mensen die last hebben van keuzestress. Gelukkig is er hulp beschikbaar, zoals PMA coaching, die samen met jou de bron van het probleem kan opsporen en je kan helpen daadkrachtiger te worden en met volle vaart vooruit te gaan.

Hoe PMA kan helpen bij het overwinnen van keuzestress

Als je last hebt van keuzestress en je wilt meer informatie over jouw mogelijkheden, neem dan contact op via het contactformulier. Plan een vrijblijvend en gratis intakegesprek in om samen te bekijken wat PMA coaching voor jou kan betekenen. Met de juiste begeleiding en mindset kun je leren om effectiever keuzes te maken en het leven te leiden dat je wilt.