Perfectionisme .. ik heb ermee leren omgaan

Mijn naam is Monique van Melick, moeder van een volwassen dochter en getrouwd met Roland. Voordat ik mijn therapeutendiploma behaalde werkte ik als Buitengewoon Opsporingsambtenaar en later als secretaresse op de afdeling Human Resources Services bij een groot chemisch bedrijf. 

Nadat mijn dochter in 2001 was geboren probeerde ik een tijd alle ballen in de lucht te houden. Ik streefde er naar een perfecte werknemer te zijn en gelijktijdig de perfecte moeder die ook het huishouden perfect in orde had. Het was vragen om problemen. 

In 2003 liep het uit de hand en werd ik ziek. Door de zware burn-out waarin ik was beland werd ik ervan bewust dat mijn hang naar perfectionisme de oorzaak was van mijn problemen. Ik besefte dat ik nooit grenzen stelde of er iedere keer overheen ging ten koste van mezelf. Dit ging gepaard met het uitstellen van het nemen van (zelfstandige) beslissingen hetgeen ertoe leidde dat ik mijn man verantwoordelijk maakte voor mijn geluk en leven.

Veel gelukkiger werd ik er niet van. Ik wist uiteindelijk niet meer wie IK nou was. 

Perfectionisme heeft veel gezichten. Symptomen zijn onder andere besluiteloosheid,  moeilijk grenzen stellen, geen nee kunnen/durven zeggen, eigen werk nooit goed genoeg vinden, onzichtbaar willen zijn uit angst het fout te doen, geen verantwoordelijkheid nemen, slecht leiderschap, vriendjes willen zijn en noem ze maar op.. Het is uitputtend om eeuwig een masker op te zetten en zo dag in dag uit te functioneren in je dagelijks leven. 

 

Kan je dan wel een ondernemer zijn? Ja zeker, kan dat. In mijn geval werkte mijn perfectionisme tegen me omdat ik veel tijd besteedde aan zaken die er niet toe deden.

Het Mastery Programma van Joop Korthuis werd mijn omkeer. Door deze opleiding groeide ik als vrouw, mama en ondernemer en leerde ik omgaan met mijn onzekerheden.

Wil jij ook leren omgaan met jouw onzekerheden en inzicht krijgen waar deze vandaan komen? Meldt je dan aan voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. We bespreken van daaruit wat ik voor jou kan betekenen. 

Mijn missie

Ik hou van mensen en zie hen het liefst zo gelukkig mogelijk. Door mijn werk als coach wil ik iedereen, waar mogelijk, helpen hun leven weer op de rit te krijgen, geluk te ervaren en de vrijheid en innerlijke kracht te voelen als je in je eigen kracht staat.