Upper Limits

Durf jij te groeien?

De term upper limits kwam ik voor het eerst tegen in het engelstalige boek The Big Leap van Guy Hendricks. In dit boek wordt besproken hoe je onbewust met overtuigingen te maken krijgt die persoonlijke of zakelijke groei tegenhouden. 
Je gelooft niet dat jij degene bent die het verdient om jouw bedrijf te laten groeien. Je bent bang dat je arrogant overkomt of dat ‘men’ zo over je denkt als je succesvol(er) bent. Zo zijn er legio voorbeelden te bedenken. Noem er eens een paar op waarmee jij mee te maken hebt.

Oorzaak

Er zijn onderliggende redenen waarom jij er van overtuigd bent dat groei, succes of acceptatie van jezelf niet voor jou is weggelegd. Een eerder genoemde factor is angst maar er is meer. Ga terug in de tijd; naar je jeugd. Op welke manier ben je opgevoed? Mocht jij je mening zeggen of werd je mond gesnoerd en moest je stil zijn? Als je gek deed of zei dat je iets heel groots wilde, lachte men je dan uit of was kreeg je te horen dat je het niet bent of niet kunt? 

Zulke ervaringen vormen jou en jouw overtuigingen die later jouw groei in de weg staan. Het is een volledig onbewust proces waarvan je pas bewust wordt als je op onderzoek uit gaat. In veel gevallen ketst men zakelijke, lucratieve deals eerst af omdat je het onmogelijk acht. De haalbaarheid van een voorstel, van een doel, lijkt mijlenver weg. 

Zakelijk belemmert een upper limit je, maar het kan eveneens veel kleiner liggen. Een promotie of beslissing om te solliciteren op een bepaalde baan. “Dat kan ik toch niet of daar ben ik niet geschikt voor” Is dat waar of heeft iemand stilletjes van deze overtuiging jouw overtuiging gemaakt. 

En nu?

Hoe hoger je in functie komt des te meer wind vang je. Houdt de tegenwind, de negatieve overtuiging, jou in zijn greep dan is het tijd om je daarvan te bevrijden. Er zijn zoveel mogelijkheden in deze wereld, zoveel kansen, die je alleen maar hoeft op te rapen. Het zien van jouw potenties en daarnaar handelen vraagt doorzettingsvermogen. Geloof je er zelf in en volg jij jouw gevoel, jouw intuïtie dan heb je een groot deel gewonnen.

Je hoeft niet alles zelf te doen en het is geen schande als je een zetje in je rug nodig hebt als je zaken even stageren. Vraag naar de mogelijkheden die progressive mental alignment coaching jou kunnen bieden. Bel of mail via het info@sourceofsuccess.nl voor meer informatie of bel en plan het gratis en vrijblijvend intakegesprek