Progressive Mental Alignment

Hoe werkt PMA

Joop Korthuis heeft progressive mental alignment (PMA)  ontwikkeld in Amerika waar hij momenteel woont en werkt. Door de toepassing van deze coachingmethode ontdek je de oorzaak van jouw mentale en fysieke klachten en lost deze op. De inzichten die je daarmee krijgt geeft jou de regie over je leven en werk weer in handen zodat je verder kunt met jouw leven. 

Als therapeut wilde ik weten waarom klanten na verloop van tijd terugvielen in een oud patroon. Ondanks de inzichten die ze hadden verkregen waarom ze mentale of fysieke problemen hadden. Zogezegd was ik opzoek naar de oorzaak van de oorzaak. 

In 2021 kwam ik in contact met pma en ik had slechts tien minuten nodig om diep onder de indruk te zijn van deze coachingtechniek en haar mogelijkheden. 

Het Mastery Programma maakte mij bewust van mijn eigen leerproces hetgeen leidde tot een sterkere eigenwaarde, bewustzijn waarom ik altijd het gevoel had dat mijn praktijk ‘kabbelde’ maar nooit écht succesvol was, zakelijk durven en kunnen zijn, grotere zichtbaarheid in de buitenwereld en het krachtig neerzetten van mijn bedrijf en er honderd procent voor staan. 

Deze persoonlijke en zakelijke ontwikkelingen wil ik als pma coach met iedereen delen. De rust en vrijheid die ik nu ervaar is voor iedereen haalbaar. Aan jou is de keuze of je instapt in een traject of niet. 
 

We kennen het bewuste en onbewuste brein waarin alle herinneringen worden opgeslagen. Het varieert van fijne, minder prettige en traumatische ervaringen. De eerste twee varianten bezorgen ons geen problemen en kunnen en willen we makkelijk terugbrengen in ons geheugen. 

De laatste, de traumatische ervaringen, stoppen we het liefst zo diep mogelijk in ons onbewuste brein weg. Dit proces vindt binnen luttele seconden plaats zodat we worden beschermd tegen de pijn en daarmee samenhangende emoties van deze gebeurtenis. De herinneringen worden ‘fout’ opgeslagen. 

In het onbewuste brein blijven die trauma’s en hun emoties latent aanwezig en kunnen voor problemen zorgen. Je voelt je in bepaalde situaties niet prettig in je vel, hebt een aversie voor bepaalde mensen, of durft geen beslissingen te nemen maar je weet niet waarom. De mate waarin dit gebeurt kan in frequentie en hevigheid toenemen. Langzaam beïnvloedt het jouw dagelijks functioneren en gedrag. 

 

In een PMA sessie volgen we zonder oordeel, redenatie of argumentatie het pad van de gebeurtenissen die spontaan in onze herinneringen bovenkomen. Het leidt je naar bewustwording van de oorzaak van jouw gevoel. Eenmaal op het echte pijnpunt aanbeland verdwijnt binnen een seconde voor altijd de negatieve lading en komt er mentale en fysieke verbetering voor in de plaats. 

Perfectionisme /
ben ik goed genoeg

Beslissingen nemen

Upper limits

Grenzen stellen

Voorkom dat jouw constante zoektocht naar perfectionisme  je uitput en ziek maakt.
Vindt de oorzaak en wordt daadkrachtig, actief, creatief en energiek. Ervaar wat innerlijke rust en het gevoel van vrijheid voor jou en je gezin of bedrijf doet. 

 

 

Een perfectionist is vaak besluiteloos. Eerst moet er
nog iets verandert worden voordat je jouw product op de markt brengt. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn want anders!
Wanneer besluit jij dat jouw werk goed genoeg is en kom je in doelgerichte actie zonder uitvluchten?

Een term die je wellicht niet zo goed kent. Upper limits be-tekent dat je zelf de overtuiging hebt dat je niet verder kunt groeien. Het plafond, de grens, van je eigen kunnen of dat van je bedrijf is bereikt. Waardoor ben je daarvan overtuigd’ Waarom zijn jouw mogelijk-heden niet grootser dan je denkt?

Tot hoever ga jij? Durf jij grenzen te stellen of worden deze constant over-schreden? Niets is zo vervelend dan dat je continu wordt geconfronteerd met zaken die je niet wil. Het maakt geen indruk als je nee zegt. Hoe verander je dat?