Netwerken

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 09:26

Source of Succes is in actie komen!
|
Hoe leuk kan het zijn om contact te leggen met collega ondernemers. Nooit gedacht maar het is zo!

Nieuwe contacten leggen met andere ondernemers. Een echt netwerkevent daar was ik nog nooit geweest. Bewust heb ik dat vermeden om de doodeenvoudige reden dat ik niets zo vervelend vond dan dat. Ondanks dat ik twintig jaar ondernemer ben. Waarom...?? Eerlijk.. ?? 

Het was de vervelende ervaring, het pusherige, die ik aan mijn tijd in de netwerkmarketingbusiness had overgehouden. Het idee dat ik iemand totaal anders moest worden. Zakelijk, hard, over lijken gaan. Althans die indruk liet het bij mij destijds achter. 

De zin dat ik een ander iets goed te bieden had gaf mij het gevoel opdringerig te zijn en lastig. Bij de gedachte een ander te ‘moeten’ benaderen kroop ik bij voorbaat in mijn schulp. Doodeng vond ik dat. Onbewust straalde ik dat ook uit zodat nauwelijks iemand met mij in zee wilde gaan. 

Het was toen mijn tijd niet om te netwerken. Nu, acht jaar later, begrijp ik wat er bedoeld werd en zie ik de positieve betekenis. Nee, niet in netwerkmarketing maar wel in het netwerken.

Dat is niet over één nacht ijs gegaan. Via progressive mental alignment werken aan mijn zelfvertrouwen, geloof in mijn kunnen en kennis, persoonlijke groei en doorzettingsvermogen zijn er aan vooraf gegaan. Nu ben ik innerlijk veel veranderd (in de positieve zin) zonder mezelf te verliezen of perse een ander mens te zijn. Ik ben nu nog steeds ik, alleen heb ik mijn benodigde vaardigheden ontwikkeld. 

Heeft dat ertoe geleid dat ik zonder schroom op de ander afstap? Nee, dat was nog een drempel. De nare smaak uit het verleden belemmerde mij nog. "Bah, dan moet ik met die ander praten en dat wil ik niet”. Stiekem is mijn innerlijke weerstand (lees onzekerheid=angst) de échte reden van dit gevoel. Als een berg zag ik er tegenop om te gaan en het liefste was ik thuis op de bank blijven zitten. Maar ja, ik had ervoor betaald en dat was ook zonde. 

Gelukkig maar dat ik besloot te gaan. Netwerken vind ik na deze vrijdag zelf leuk! 

Daarvoor heeft het event van @MaartjeBlijleven en @FrancinavandeBroek gezorgd. Op een hele prettige en ontspannen manier met elkaar in contact komen. Niet vanuit de gedachte dat ik de ander “iets moet aansmeren” maar vanuit oprechte belangstelling voor hetgeen de ander doet. Waar hij of zij mee worstelt en hoe jij hem of haar kan helpen. Wat een verademing te ervaren dat het zo dus ook kan!

Ik ben zo enthousiast zodat ik me diezelfde dag nog heb aangemeld voor het volgende event op 31 maart 2023. Ik kijk er nu al naar uit om opnieuw contacten te leggen met weer nieuwe ondernemers die net als ik hun potentiële klantenkring willen uitbreiden. 

Ik ben benieuwd hoe gemakkelijk jij contact legt met potentiële klanten. Wat zijn jouw gevoelens daarbij? Ben je vol zelfvertrouwen of zenuwachtig en weet je niet goed wat je zeggen moet. Een goede voorbereiding is het halve werk maar soms is het meer dan dat en blokkeer je van binnenuit.

Dat is op te lossen via progressive mental alignment. Bel mij voor meer vragen of informatie op 06 - 55 10 16 18 of kijk op mijn website www.sourceofsuccess.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.