SOLK

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 10:29

SOLK klachten kunnen je leven beheersen en jouw dagelijkse bezigheden danig in de war sturen zonder dat er enig oorzaak voor te vinden is. 

Wat zijn SOLK klachten?

Solk is de afkorting voor somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten. 

Ondanks dat je lichamelijk helemaal bent onderzocht is er geen aanwijsbare reden te vinden voor bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, buik of hoofdpijn, obstipatie en ga zo maar door. En tóch is die klacht echt aanwezig en beïnvloedt deze op een vervelende wijze jouw leven. Hetzij privé, op je werk of in de omgang met anderen. 

Je wilt van dit probleem af en je zit niet te wachten op de uitspraak dat het tussen je oren zit en van het kastje naar de muur wordt gestuurd omdat medici niet meer weten wat ze voor je kunnen betekenen. “Leer er maar mee leven” wordt vaak als advies meegegeven. 

Op het gebied dat het tussen je oren zit hebben ze gelijk. Dat is ook zo alleen niet op de manier waarop het wordt bedoeld in het reguliere circuit. 

Gezien vanuit mijn coachingstraject zie ik het iets anders. Voor mij staat voorop dat er achter de SOLK klachten een emotionele achtergrond aanwezig is. Ergens in jouw verleden zijn er één of meerdere gebeurtenissen geweest die je emotioneel hebben geraakt. Onbewust diep hebben geraakt.

Naar alle waarschijnlijkheid is er niets of te weinig met de verwerking van deze gebeurtenis(sen) gedaan en uiteindelijk gaan ze een eigen leven leiden en maken ze jou ziek zonder dat hiervan bewust bent. 

En dat is waarop Progressive Mental Alignment (PMA) je kan helpen omdat je met deze coachingtechniek gaat onderzoeken wat de link, de bron, is tussen jouw ziek zijn en gebeurtenissen die daarmee samenhangen. 

Aan de hand van onderstaand voorbeeld leg ik de werking van PMA uit. 


Stel je voor je was zes jaar en jouw jongere broertje of zusje zat in een draaimolen en jij stond ernaast. De ouders kwamen aanlopen en terwijl ze jou aankeken zeiden ze dat de draaimolen veel te hard ging en dat die moest stoppen. Omdat ze jou aankeken terwijl ze dat zeiden kan Jij daardoor onbewust het gevoel hebben gekregen dat jij de schuld kreeg. Je kreeg er zelfs buikpijn van. Die negatieve emotie en het daaraan gekoppelde gevoel van buikpijn (is nu een negatieve trigger) sla je op in je brein en neem jij je verdere leven mee.

Iedere keer als er iets gebeurd dat jou ditzelfde gevoel geeft komt de nare ervaring van vroeger bovendrijven en bevestigd onbewust en onbedoeld die misplaatste schuldgevoelens. In jouw huidig leven reageer je heel fel en agressief als iemand je wat vraagt of zegt terwijl het absoluut niet nodig is. Onbewust wordt je getriggerd. 

In de werkelijkheid ging de draaimolen misschien helemaal niet zo hard. Je was pas zes en helemaal fysiek niet in staat om de draaimolen te stoppen. De blik van je ouders was niet bedoeld om jou de schuld te geven. Je hebt het slechts zo ervaren. Het was en is jouw werkelijkheid van dit moment.  

En nu?

De vraagtechniek doorloopt verschillende fases van jouw leven waarop je hetzelfde schuldgevoel inclusief de buikpijn hebt ervaren. Bewustwording van deze situaties, de koppeling tussen emotie, gevoel en lichamelijke klacht geven andere inzichten. 

Kom je in jouw toekomst soortgelijke situaties tegen zal je anders reageren. Je weet nu oorzaak en gevolg en hoe het anders kan. Dit leidt tot afname c.q. verdwijnen van klachten. 

Iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten op welke manier deze coaching jou kan helpen?

Neem dan contact op

Via gsm 06 -55 10 16 18

Per mail info@sourceofsuccess.nl 

Plan een gratis intake gesprek in via: https://calendly.com/sourceofsuccess/intake

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.