Ik kreeg de regie weer in handen

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 17:56

Wat een vrijheid ervaarde ik toen ik de regie over mijn leven weer in handen kreeg.

 

Lange tijd heb ik niet beseft dat ik de macht over mijn leven in handen had gelegd in de buitenwereld. De beslissingen die men voor mij maakte, nam ik voor juist aan. Mezelf voor de gek houdend dat de ander wel wist wat goed voor mij was. 

 

Ik hoef je niet te vertellen dat het uiteindelijk fout liep. Steeds vaker kreeg ik het gevoel dat ik mezelf kwijt was. Het leven lachte me niet meer toe en daarvoor in de plaats kwam er somberheid en depressie voor in de plaats. Nergens werd ik meer bij van, kon ik niet meer genieten al had ik het financieel nog zo goed en was ik gezond. Nou ja, gezond?!

 

Wat is gezond eigenlijk? Dat je lichamelijk niets mankeert. Althans je hoeft er niet voor naar de dokter te gaan. Geestelijk wordt je ook niet voor gek verklaard zolang je in de pas van de mensen om je heen meeloopt. Dus als dat gezondheid is?

 

Ik voelde me alles dan gezond. Voordat mijn dochter het huis uit ging had ik een plan van aanpak bedacht waardoor ik geen last zou krijgen van het emptynest syndroom. De praktijk die ik al jaren had zou ik combineren met een baan buiten de deur. Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht zeven dagen per dag binnen dezelfde muren te blijven zitten. Mijn sociaal leven zou opbloeien en nog veel meer dromen. 

 

De praktijk bleek anders. Langzaam maar zeker verloor ik mijn ambities om iets te bereiken. Wist ik niet waar ik nog plezier aan beleefde en werd nergens warm of koud van. Op de vraag wat ik dan wél in mijn leven wilde in plaats van niet had ik geen antwoord. Alles om me heen kwam letterlijk tot stilstand. Dat heeft een aantal jaren geduurd en het leek of ik deze cirkel met geen mogelijkheid kon doorbreken. Ik liep finaal vast.

 

Dan heeft internet en de sociale media toch nog een voordeel. Ik ging een acteur volgen en kwam zomaar een advertentie tegen van een cursus die hij met zijn partner lanceerde. Het duurde even voordat ik de beslissing nam aan die cursus deel te nemen. Geen idee wat het zou inhouden en aangezien het een cursus vanuit Amerika was, waren de tijdstippen van live bijeenkomsten (digitaal) niet ideaal. Midden in de nacht opstaan stond niet boven aan mijn lijst om te doen. 

 

Die beslissing om deel te nemen was een schot in de roos. Het ging over persoonlijke ontwikkeling en de onderwerpen zorgden ervoor dat ik in actie kwam. Het lukte me om opnieuw een doel in mijn leven te stellen en daar naar toe te werken. Ik creëerde affirmaties die het leven van mijn leven dromen weergaven. De acties die daaruit volgden voerde ik consequent uit en stilletjes voelde ik me beter en beter. 

 

Wat was ik trots op mezelf toen ik zelf ging beslissen wat ik belangrijk vond en wat niet. Wat goed voor me voelde en wat niet. De mening van de mensen om me heen is nog steeds belangrijk maar niet meer doorslaggevend en dominerend. 

 

De vreugde in mijn leven keerde terug. Om gelukkig te blijven werk ik elke dag weer aan de doelen in mijn leven. Uiteindelijk wil ik het leven van mijn droom bereiken. Ik weet het, je denkt nu waarschijnlijk dat je nooit zult bereiken waarvan je droomt. Besef wel dat je nooit zult weten of dat idee klopt of niet als je de eerste stappen op het pad er naar toe niet zet. 

 

Geloof me dat er momenten zijn die twijfel zaaien of je de goede kant op gaat. Emoties zijn onderdeel van je hernieuwde innerlijke macht. Oude pijn loslaten gaat niet zonder horten en stoten, maar uiteindelijk sta jij weer aan het roer als je het heft in eigen handen neemt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.