Wat zijn de voordelen van een coach voor mijn bedrijf?

Gepubliceerd op 28 maart 2023 om 14:06

 

Coaches helpen een onderneming om hun doelen te bereiken en hun prestaties te verbeteren. Ze bieden objectieve feedback, waardevol advies en begeleiding. Een bedrijfscoach kan jou ondersteunen bij het oplossen van complexe problemen en dus het verbeteren van jouw onderneming. Ook staat jouw coach buiten jouw bedrijf waardoor ze soms net anders naar situaties kunnen kijken en andere perspectieven kunnen bieden. Zoals je nu al merkt zijn er een hoop voordelen aan het hebben van een coach, in dit blog bespreken we nóg meer voordelen!

 

Wat is een business coach?

Een business coach is iemand die ondernemers adviseert en begeleidt. Als je een business coach inhuurt, ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en de groei van je bedrijf. Je krijgt inzicht in je plus- en minpunten. Ook leer je vaardigheden als leiderschap, communicatie en het nemen van beslissingen. Een goede coach helpt je om je mindset te veranderen en je gedrag aan te passen, zodat je succesvoller wordt in je werk. Samen met een business coach bepaal je de strategie, visie en doelen voor je bedrijf. De coach helpt je om de juiste keuzes te maken, zodat je bedrijf de komende jaren gezond kan groeien. Samen analyseren jullie problemen in je bedrijf en zoeken naar de beste oplossingen. Zo weet je zeker dat jij het beste uit jouw bedrijf haalt!

 

Wat doet een goede business coach?

Een business coach kan ondernemers helpen om meer uit hun onderneming te halen en productiever te worden. Een coach kan helpen om doelen te stellen en een plan te maken om die doelen te bereiken. Ondernemen en een eigen  bedrijf hebben kan behoorlijk overweldigend zijn en een coach helpt je bij het behouden van het overzicht. Een coach kan ook helpen om obstakels te overwinnen die de vooruitgang in de weg staan, zoals tijdmanagementproblemen, gebrek aan motivatie of onzekerheid. Daarnaast kan een coach ondernemers helpen om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Een coach kan advies geven over hoe je jouw diensten kunt verbeteren, jouw klantenbestand kunt uitbreiden, jouw tarieven kunt verhogen of jouw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren. Een externe coach kan ook een frisse blik op de onderneming werpen en helpen om uit je comfortzone te stappen en nieuwe ideeën te verkennen.

 

Coaching als mentale ondersteuning

Coaching voor ondernemers kan ook mentale ondersteuning bieden. Het ondernemerschap kan soms eenzaam en ontmoedigend zijn. Een coach kan een luisterend oor bieden, ondernemers motiveren en hen helpen om moeilijke perioden door te komen. Het investeren in bedrijf coaching kan voor een bedrijf zeer winstgevend zijn. De investering in coaching betaalt zich terug in de vorm van betere prestaties, tevredenere klanten, gemotiveerdere medewerkers en een effectievere bedrijfsformule. Een goede coach kan een bedrijf echt vooruithelpen en het naar een hoger niveau tillen.

 

Negatieve emoties weghalen

Heb je last van chronische klachten, zonder aanwijsbare redenen? Dan kan dit invloed hebben op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Dit kan weer van invloed zijn op je bedrijf. Coaching is een waardevolle aanvulling bij chronische of SOLK klachten. Gebeurtenissen uit het verleden kunnen zo aangrijpend zijn geweest dat dit snel of juist na langere tijd lichamelijke klachten geeft. Het weghalen van de negatieve emoties die pijn veroorzaken heeft een positieve uitwerking op de pijnbeleving en lichamelijk herstel. Coachingstrajecten zijn van korte duur en in zijn geheel niet vergelijkbaar met een sessie bij een psychiater of psycholoog. In plaats van werken aan gedragsverandering wordt er gewerkt aan het weghalen van de oorzaak van de emotionele pijn door simpelweg gebruik te maken van een vraagtechniek. 

 

Wil je dit samen gaan aanpakken, zodat jij je weer helemaal kan focussen op je bedrijf? Dan is een progressive mental alignment (PMA) sessie echt iets voor jou! In een PMA sessie volgen we zonder oordeel, redenatie of argumentatie het pad van de gebeurtenissen die spontaan in onze herinneringen bovenkomen. Het leidt je naar bewustwording van de oorzaak van jouw gevoel. Eenmaal op het echte pijnpunt aanbeland verdwijnt binnen een seconde voor altijd de negatieve lading en komt er mentale en fysieke verbetering voor in de plaats. Geïnteresseerd? Vul dan het contactformulier in op de website. Ook is er de mogelijkheid voor online coaching. Bekijk de website voor meer informatie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.