Ik schrik er steeds weer van

Gepubliceerd op 18 december 2022 om 21:41

Ik kan er niets aan doen, maar ik schrik er steeds weer van!

Afgelopen week was ik een paar dagen in Schotland. Intens genietend van de Highlands zag ik opeens haar bericht: “ik heb borstkanker! Gelukkig heel vroeg ontdekt..... het is nog allemaal zo onwerkelijk ... Een klant vraagt of onze afspraak tien minuten eerder kan omdat ze een telefonische consult heeft met haar specialist. 

Heel even staat mijn hart stil van de schrik. Een vrouw jonger dan ik ben met drie kinderen in de puberteit heeft per toeval een knobbeltje in haar borst ontdekt. “U bent er heel vroeg bij. Het is slechts fase 1 nu”. 
Wauw, wat heeft die zin een impact! En dan niet alleen op haar.  

Ik spreek niet eens over de impact die het heeft op haar leven. Haar dagelijkse routine en zorg en liefde voor haar gezin. Wat als... !!!?

Op het moment dat ik dit lees ben ik direct terug in de periode dat ik twaalf jaar was. Ik zat net in de brugklas en mijn moeder kreeg de diagnose baarmoederhals kanker. In die tijd betekende het woord kanker voor mij het einde van een leven. Overlijden, mijn moeder verliezen en noem maar op. Zoveel emoties, zoveel verdriet en angst. 

 

Een simpele zin, deze paar woorden, brachten mij helemaal terug in het gevoel van angst voor verlies. Voor gevoel voor schut te worden gezet in de klas omdat een docente een opmerking in de klas maakte dat er ’sommige leerlingen niet tegen grapjes over kanker konden’. Niemand wist van mijn moeders situatie, maar voor mijn gevoel stond het als een billboard op mijn voorhoofd. Wat schaamde ik mij en eerlijk gezegd wat haatte ik deze vrouw. Hoe ironisch is het dat zij later zelf aan kanker overleed! Ben ik dan wreed om te denken dat boontje om zijn loontje komt?


Dit is slechts een voorbeeld uit mijn verleden. Hoe, zonder opzettelijke bedoeling een woord, een zin, je zonder pardon  terug smijt naar een pijnlijke en vervelende herinnering. Dit keer gaat het om een periode in mijn leven die ik mij kan herinneren al vraag ik mijzelf af waarom juist die periode zo’n trigger is. Er zijn meerdere klanten in mijn praktijk geweest met soortgelijke situaties. Wat is het verschil? Zijn de omstandigheden anders en zit daar meer onverwerkte pijn aan vast? Het is even puzzelen, maar het antwoord komt naar boven. 

Heb jij ook zulke ervaringen? Verlies lijden in welke vorm dan ook? Beïnvloedt het jouw leven en wil je liever gewoon rust in je hoofd? Praat er dan over en kies voor een korte coaching traject. Kijk op mijn website www.sourceofsuccess.nl en maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intake gesprek 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.