Strubbelingen

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 12:35

De Strubbelingen van een Werkzoekende: Op Zoek naar Innerlijke Vrijheid

Hey lezers,

Ik heb de laatste tijd een aardig avontuur beleefd in mijn herintrede in het reguliere werkcircuit, en het ging allesbehalve vlekkeloos. Als je denkt dat solliciteren en werken een makkie is, dan moet ik je teleurstellen. Het leven heeft me een paar flinke strubbelingen voorgeschoteld die me hebben doen twijfelen, huiveren en zelfs laten gillen. Maar elke hobbel op mijn pad heeft me ook iets waardevols geleerd.

Ik zal je vertellen hoe het begon: ik stuurde per ongeluk mijn sollicitatiebrief via WhatsApp. Lekker knullig, toch? Maar goed, het heeft me uiteindelijk naar een callcenterbaan geleid, waar ik binnen vier weken alweer het pand uitrende. Het was gewoon niet mijn ding, en ik wist dat het tijd was om iets anders te vinden.

En ja hoor, op dezelfde dag kreeg ik een kans als baliemedewerkster bij een grote tandartspraktijk. Niet bepaald een totaal andere omgeving, maar het was een nieuwe uitdaging. De fysieke aanwezigheid van patiënten en dat constante gerinkel van de telefoon zorgden ervoor dat mijn stressniveau weer omhoog schoot. Ik vroeg me af of dit wel de juiste keuze was, of dat ik misschien beter iets anders kon zoeken.

Maar toen besefte ik dat er meer speelde dan alleen mijn werk. Oude ervaringen uit het verleden brachten oude negatieve emoties naar boven. Was het misschien een onverwerkt trauma vanuit de tijd dat ik in een burn-out belandde? Of was het mijn perfectionisme dat weer de kop opstak? Ook voelde ik me schuldig naar mijn familie, omdat ik zoveel tijd kwijt was met mijn werk.

Ik voelde de sterke neiging om mijn huidige baan op te zeggen en terug te keren naar mijn veilige cocon thuis. Maar diep van binnen wist ik dat dat geen oplossing was. Het zou me alleen maar beperken tot dezelfde vier muren, terwijl ik verlangde naar innerlijke vrijheid en rust.

En daar lag mijn ware motivatie: ik wilde niet langer weglopen voor mijn problemen. Ik besloot om de lastige oorzaak van mijn negatieve gevoelens te ontdekken en voorgoed op te lossen. Dus, in plaats van weer een andere baan te zoeken, koos ik ervoor om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Ik wilde keuzevrijheid hebben en ervan kunnen genieten. Ik wist dat het niet gemakkelijk zou zijn, maar mijn verlangen naar innerlijke vrijheid was groter.

Het gaat niet alleen om het vinden van de perfecte baan, maar ook om het vinden van je innerlijke balans. Ik wil leren om elke uitdaging aan te gaan, ongeacht de werkomgeving. Als ik eenmaal begrijp waarom bepaalde emoties me overvallen, kan ik elke baan met volle overtuiging aangaan.

Dus, lieve lezers, ik blijf doorzetten. Ik weet dat het een proces is dat tijd kost, maar ik ben vastberaden om die innerlijke vrijheid en rust te vinden. Misschien kom ik nog wel eens mijn droombaan tegen, maar als ik nu niet de eerste stappen zet blijft het altijd een DROOM baan. Tot die tijd zal ik blijven leren en groeien.

Laat me weten of jij ook weleens voor dit soort uitdagingen hebt gestaan en hoe je ermee omgaat. Laten we elkaar inspireren en steunen in onze reis naar een betere balans!

#PersoonlijkeGroeil #InnerlijkeVrijheid #Werkstrubbelingen #Keuzevrijheid

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.