Upper Limits: Hoe onbewuste overtuigingen persoonlijke groei belemmeren

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 11:25

Upper Limits: Hoe onbewuste overtuigingen persoonlijke groei belemmeren

 

Wat zijn upper limits

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom je onbewust denkt dat groei, succes of acceptatie van jezelf niet voor jou is weggelegd? Het kan zijn dat je belemmerd wordt door een zogenaamde "upper limit" - een onbewuste overtuiging die je groei tegenhoudt. Deze overtuigingen zijn vaak ontstaan tijdens je jeugd, bijvoorbeeld door negatieve ervaringen of opvoeding.

Hoe herken je upper limits
Maar hoe herken je deze upper limits en hoe kan je ermee omgaan? Het begint met bewustwording. Sta stil bij je gedachten en emoties wanneer je voor een uitdaging of kans staat. Merk je dat je twijfelt aan jezelf of denkt dat het niet haalbaar is? Dat kan een teken zijn van een upper limit.

Waar komen upper limits vandaan

Vervolgens is het belangrijk om te kijken waar deze overtuiging vandaan komt. Terugdenken aan je jeugd en eerdere ervaringen kan hierbij helpen. Welke boodschappen heb je meegekregen over jezelf en je capaciteiten? Waren deze positief of negatief?

Hoe kan je werken aan upper limits
Als je eenmaal weet waar de upper limit vandaan komt, kan je ermee aan de slag. Het vergt doorzettingsvermogen om de overtuiging te veranderen en te werken aan een positiever zelfbeeld. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Er zijn diverse vormen van coaching en begeleiding beschikbaar om je te helpen bij dit proces.

Progressive Mental Alignment coaching 
Progressive Mental Alignment coaching is bijvoorbeeld een methode die je kan helpen bij het opsporen en veranderen van onbewuste overtuigingen die je groei belemmeren. Deze methode gaat ervan uit dat onbewuste overtuigingen en emoties verantwoordelijk zijn voor gedrag en resultaten. Door deze overtuigingen bewust te maken en te veranderen, kan je jouw potenties benutten en jezelf naar een hoger niveau tillen.

Conclusie
Kortom, upper limits kunnen je persoonlijke en zakelijke groei belemmeren. Maar door bewustwording, onderzoek en het inschakelen van hulp kan je werken aan een positiever zelfbeeld en je potenties benutten. Geloof in jezelf, volg je gevoel en ga voor de kansen die voor je liggen. Want zoals ze zeggen: "the sky is the limit".

Contact
Zijn er nu vragen bij je opgekomen waar je antwoord op wil? Neem dan contact op en bel, app of email 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.