Grenzen stellen

De grootste oorzaak van een burn-out!

Constant innerlijk nee zeggen en keer op keer toch over jouw grenzen heen gaan. Je verlangt er naar om vrienden te zijn met de mensen om je heen. Je wil gezien worden als  de super baas, een goede medewerkster of de perfecte vriend of vriendin. In de praktijk werkt dit niet. Slechts eenderde van de mensen die je ontmoet vindt jou leuk of aardig. Tweederde kan niets met jou. Is dat niet teleurstellend na al die moeite die je hebt gedaan? Je voelt je uitgeput.

Gedragsverandering, is dat de oplossing?

Nee! In de eerste instantie wordt de oplossing voor dit probleem gezocht in gedragsverandering. Je volgt een assertiviteitstraining  of een andere cursus en voelt je daarna herboren. Het lukt je beter om je limiet aan te geven en durft duidelijk aan te geven wanneer het genoeg is. Na een paar maanden of na een paar confrontaties met collega’s zwakt je gevoel van triomf af en verval je in jouw oude patroon. Het spel begint opnieuw.

Oorzaak

Waarom verval je in oud gedrag? Het antwoord ligt in de oorzaak van jouw worsteling om je grens aan te geven. Die is en wordt nooit opgelost door je anders te gaan gedragen. Wanneer jij  je anders gedraagt omdat je de oorzaak hebt opgespoord en deze voor altijd hebt opgelost, dan pas ervaar je blijvend resultaat in de toekomst.

En nu?

Om de oorzaak te achterhalen gaan we via de progressive mental alignment coachingtechniek naar het verleden. Heb je als kind ervaren of gevoeld dat het niet goed ging met iemand die je liefhad? Was je zo bezorgd en bang dat je tegen je zin in dingen voor hem of haar deed? Werd er tegen je gezegd dat je lief was als je toch maar opruimde of zijn zin deed? Werd er gewoon niet naar jouw geluisterd? Dit zijn een paar voorbeelden die leiden tot het moeilijk vinden van het stellen van grenzen. Jóuw grenzen! 

Leer opnieuw voor jezelf op te komen zonder schuldgevoel. Je mag en kan gerust laten weten dat het genoeg is. Duidelijkheid krijg je alleen als je de leiding, de regie van jouw bestaan in handen hebt. Je voelt je daardoor gehoord, gezien en gerespecteerd. 

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden laat dit weten via mail of bel en plan een vrijblijvend intakegesprek in