Perfectionisme / Ben ik goed genoeg

De symptomen

Hoe vaak hoor je de uitspraak goed is goed genoeg of een acht is ook voldoende, het hoeft geen tien te zijn. Maar geldt dat ook voor jou of ben jij slachtoffer van bovenmatig perfectionisme?

Het streven naar extreem perfectionisme kan zeer belemmerend werken. Het is dodelijk vermoeiend en tijdrovend en volkomen overbodig. Op het moment dat dit jouw leven of werk overheerst dan heb je te maken met een serieus probleem. 

De oorzaak van perfectionisme is volgens wetenschappelijk onderzoek gelegen in ervaringen vanuit jouw vroege jeugd. Het is een onbewuste drang naar goedkeuring of liefde. Deze drang heeft verschillende oorzaken zoals een ongewenste of ongeplande zwangerschap, stresssituaties in een gezin door bijvoorbeeld ziekte van een van de gezinsleden of (kinder)mishandeling. 

De aangeleerde houding vervreemd je vanaf je jeugd van je eigen IK. Je rent een droombeeld, een fake persoon achterna die je in werkelijkheid niet bent. Uiteindelijk weet je niet meer wie je bent en herken jij jezelf niet meer. Dit veroorzaakt mentale en fysieke klachten zoals een burn-out. 

Progressive mental alignment 

Zoals hierboven gezegd ligt de bron van het perfectionistisch gedrag in de vroege jeugd of zelfs in de periode van de zwangerschap. Al ben je als ongeboren of pas geboren baby niet in staat woorden te begrijpen, jouw zintuigen zijn wel in staat aanraking, geur of intonatie van de stem te ervaren en deze op te slaan in het onbewuste brein. Het zijn triggers die op latere leeftijd emoties wakker maken die een naar gevoel geven waardoor jij onbewust jouw gedrag aanpast. 

Met progressive mental alignment ga je stapsgewijs terug in de tijd totdat je bij het moment van deze eerste herinnering komt. De bewustwording van de situatie en het inzicht wat er volgens jouw onbewuste brein is gebeurd op dat moment lost het pijnpunt in een seconde blijvend op en heeft een mentaal en fysiek herstellend vermogen. Er is geen kans op terugval.

Belangstelling?

Wil je hier meer over weten of heb je behoefte aan informatie over jouw mogelijkheden,

neem dan contact op via het info@sourceofsuccess.nl of bel via 06 - 55 10 16 18